Digitarina urapolun tukena

Kaisa näköalapaikalla, taustalla talvinen maisema

Oiva-hankeessa kokeiltiin vuoden 2019 aikana digitarina-menetelmän soveltuvuutta urapolkujen ja loikkausosaamisen tukemiseen. Kokeiluja veti Turun ammattikorkeakoulu, jossa menetelmästä on aiempaa kokemusta ja osaamista. (Viime vuoden kokeiluista enemmän blogimerkinnässä Ammatti- ja osaamisidentiteetti näkyväksi digitarinalla.)

Kokemukset ovat olleet lupaavia; digitarina-työpajoista on pidetty ja ne ovat parhaimmillaan antaneet osallistujille voimakkaan elämyksen. Hankkeen näkökulmasta voimme todeta onnistuneemme, jos opiskelija työpajan avulla tunnistaa vahvuuksiaan ja kykenee suuntaamaan niitä työelämän ja yllättävien urakäänteiden haasteisiin.

Oiva-hankkeen Kaisa Lapin AMK:sta teki digitarinan hankehenkilöstön omassa suunnittelutyöpajassa.

Yllä oleva Kaisa Pylkkäsen digitarina on hyvä esimerkki siitä, kuinka menetelmän avulla voidaan tavoittaa merkittäviä, käänteentekeviä hetkiä, jotka ovat vaikuttaneet uravalintoihin – kuinka omat vahvuudet ja unelmat voivat kohdata ja parhaimmillaan johtaa uralla eteenpäin, uuden opettelun kautta mielekkäisiin työtehtäviin.

Digitarina-kokemuksistamme voi päästä oppimaan tuoreeltaan 24.2.2020 alkavassa Oivallista ohjausta -koulutuksessa. Digitarina-osuus käynnistyy 16.3. verkkokurssina, ja 12 osallistujaa pääsee myös opettelemaan käytännön taitoja toukokuussa pidettävään työpajaan.

About Jussi Linkola

Oiva-hankkeen projektipäällikkö Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Katso kaikki julkaisut kirjoittajalta Jussi Linkola →